Boxer Land of Freedom's Double Trouble geslaagd IPO VO - Boxerkennel van Fulco's Proosdij

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Boxer Land of Freedom's Double Trouble geslaagd IPO VO

Nieuws > Nieuwslijst
LAND OF FREEDOM'S DOUBLE TROUBLE geslaagd IPO VO
98/88/84/270 SG TSB A

Deze vakantie heeft Henry Beuks 3 weken lang 2x daags hard getraind met speuren met Land of Freedom's Double Trouble. Afgelopen dinsdag trok hij de conclusie dat het voldoende vruchten had afgeworpen en dacht "ik ga woensdag eens vreemd trainen in Duitsland". Dat ging zo lekker dat samen met keurmeester Gerd Fricke, die daar ook toevallig in Emden kwam trainen, ondanks dat Trouble nog onervaren is en het veld in Emden woensdag voor het eerst gezien heeft, vandaag zaterdag 29-08-2015, deel te nemen aan het IPO examen. Met slechts 1x trainen daar op dat reusachtige en brede veld was niet het 2 verstekken revieren IPO 1 aan te leren, dat is op zijn eigen veld bij de Kringgroep Twente ook nog niet perfect, maar IPO VO moest kunnen dacht Henry en dat betekent ook toegang tot de gebruikshondenklasse op bijv. de komende Winner en Dogachtigenshow. 
De Duitsers wilden i.v.m. mogelijke warmte vroeg beginnen zodat Trouble al als 1e om 06.00 u 's-ochtends vroeg moest speuren, hetgeen vertrek om 03.00 's-nachts betekende! Het intensief speuren trainen wierp zijn vruchten af
Trouble kreeg van keurmeester Gerd Fricke (Duitse Boxerklub) afd. A speuren liefst 98 punten (!) / in afd. B gehoorzaamheid 88 pt en afd. C Verdedigingsdienst 84 pt, totaal 270 punten/ Sehr Gut en TSB A. Met manwerk verspeelde Trouble veel punten met het lastig vallen van de pakwerker in het verstek en in de bewakingsfasen, daarnaast nog wat andere ongehoorzaamheidkwesties, maar hij beet gelukkig sterk. Daar heeft de uitstekende pakwerker van de kringgroep Twente, Stefan Kremers een belangrijke bijdrage in de opbouw aan geleverd. 
Aan Trouble zit zoals u op zijn pagina kunt lezen een verhaal want ben de 3e eigenaar. Hij kwam op een leeftijd van 1 jaar oud bij mij als angstige hond, extreem bang voor vooral jonge mannen en had al 2 gezinnen achter de rug. De hond is een jaar later bij mij gewoond te hebben onherkenbaar. Na in november vorig jaar AD en UV gedaan te hebben vanaf februari dit jaar serieus BH en IPO gericht gaan trainen met als gevolg in 6 maanden febr- aug: ZTP na 2 maanden, BH na 3 maanden en IPO VO in 6 maanden. Trouble gaat nu verder door Henry Beuks getraind worden voor de overige IPO diploma's en vanzelfsprekend ook voor speurhond.
IPO-VO diploma boxer Land of Freedom's Double Trouble
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu