Informatie over het hoe en waarom van gezonde hondenvoeding Happy Dog en Duck - Boxerkennel van Fulco's Proosdij

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Informatie over het hoe en waarom van gezonde hondenvoeding Happy Dog en Duck

Zonder hier reclame te willen maken voor een specifiek merk, of je nu fokker, hondensporter bent of gewoon veel van je boxer houdt, je wilt toch je hond het beste geven dat er op de markt is, zonder vervelende en onnodige chemische toevoegingen.


Voor informatie en advies over hoe uw boxer het beste te voeren verwijzen wij u graag naar www.boxerclub.nl onder hondenvoeding.


De hondenvoeders van boxer
club.nl zijn niet alleen gezonder voor Uw hond, de opbrengsten komen volledig ten goede van de Stichting en dus van de boxerclub. De Stichting wil hondensport met boxers bij voorkeur binnen de boxerclub bevorderen en is soms behulpzaam bij herplaatsing.
U dient zich te realiseren dat ook vele dure bekende merken in de winkel in de meeste soorten d.m.v. één van de genoemde chemische antioxydanten houdbaar zijn gemaakt i.p.v. met vitamine C/E. Dit geldt soms
ook voor de dure soorten welke U bij de dierenarts kunt verkrijgen. Zo is Happy Dog nierdieet met vitaminen geconserveerd en de nierdiëten van de dierenarts bijna allemaal met BHT.
In veel soorten goedkopere en middenklasse hondenvoeders wordt volop diermeel (=kadavermeel !!) verwerkt. Dit meel is i.v.m. BSE verspreiding thans in de EU verboden om te gebruiken als veevoer, d.w.z. als voeding voor dieren welke voor menselijke consumptie bestemd zijn (koeien, kippen, varkens). Aangezien honden en katten niet voor menselijke consumptie bestemd zijn mag dit dier- of kadavermeel (je reinste smerige troep, gemalen dode dieren incl. dode honden en katten) nog wel in honden- en kattenvoer worden verwerkt, daar honden en katten in de EU niet voor menselijke consumptie zijn bestemd.

GRAAN- EN GLUTENVRIJE VOEDING BIJ VOEDSELINTOLERANTIES / DARMPROBLEMEN
Bij darmproblemen adviseren wij u de graan- en glutenvrije voeding van zowel Happy Dog ("Africa" o.b.v. struisvogel, "Karibik" o.b.v. gecertificeerd gevangen zeevis en Canada (zalm/konijn/lam, hoog energie) als bijv. de Lam/rijst diepvriesvlees van Duck Natuurvoeding.

Happy Dog Sensible Piemonte Graan & glutenvrij
Happy Dog Arthro Forte
Happy Dog Sensible Neuseeland
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu