Boxer Land of Freedom's Double Trouble haalt Duits ZTP onder Inge Gerwin - Boxerkennel van Fulco's Proosdij

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Boxer Land of Freedom's Double Trouble haalt Duits ZTP onder Inge Gerwin

Nieuws > Nieuwslijst

Sterk manwerk/verdedigingsdienst van Land of Freedom's Double Trouble

Land of Freedom's Double Trouble heeft met eigenaar/geleider Henry Beuks in Enschede bij de kringgroep Twente van de Ned. Boxerclub onder toeziend oog van mevr. Inge Gerwin, keurmeester van de Duitse Boxerclub "Boxer Klub München" het ZTP behaald. 6 Weken lang werden vele kilometers vanuit Maarsbergen afgereisd naar de kringgroepen Wognum en Twente van de Nederlandse Boxerclub.
Voor het onderdeel "verdedigingsdienst" ofwel de "Wesenüberprüfung" (karaktertest) scoorde Trouble volle bak voor moed, belastbaarheid en "voller Angriff". Ook voor de schotproef kon het niet beter: "Schussgleichgultig" ofwel schotonverschillig (hond geeft geen reactie op het geknal uit een alarmpistool). Trouble was pas sinds eind januari in training. 6 Weken lang werd afgereisd naar de kringgroep Wognum en de kringgroep Twente.
Bij het exterieur werden de volgende scores behaald: Gebit 1aM, ogen 2a, lengte 65cm, hoogte 63cm, borstdiepte 31 cm. Trouble is dus bijna quadratisch en valt onder de grote reuen.

Op onderstaand filmpje is de karaktest/verdedigingsdienst te zien. Eerst loopt het baasje (Henry) over het veld terwijl een neutraal persoon de hond vasthoudt. Vanuit het verstek komt plots de pakwerker (nepboef) om het baasje aan te vallen. De hond wordt losgelaten en moet de nepboef direct "pakken" door vol in te bijten op de bijtarm. Daarbij krijgt hij 2 stokslagen op de schoft (niet gevoelig deel van de hond) die de hond goed moet kunnen verdragen, hij mag niet door de stokdreiging of stokslagen loslaten. Bij de 2e oefening houdt het baasje zelf Trouble vast en roept naar de pakwerker "blijf staan of ik stuur de hond" terwijl de pakwerker toch wegvlucht. De pakwerker draait zich plots om en geeft dreiging waarna de hond wordt losgelaten om wederom de "nepboef" te vangen.
Over 4 weken staat gaat Trouble op voor het examen Verkeerszekere Hond / Begleithund onder toeziend oog van de Duitse Leistungsrichter Ingolf Roskosch.

Klik hier voor het complete ZTP rapport van Trouble (PDF).


Land of Freedom's Double Trouble tijdens een sterk stuk manwerk tijdens de karaktertest/Wesenüberprüfung bij het ZTP (fokgeschiktheidskeuring Duitse Boxerklub) bij de kringgroep Twente van de Nederlandse Boxerclub. Keurmeester namens de Duitse Boxerklub was mevr. Inge Gerwin.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu