Boxers Land of Freedom’s Double Trouble en Land of Freedom’s Daybreak geslaagd voor Duits AD (Ausdauer) examen gruppe Monheim Baumberg (Duitse Boxerclub) - Boxerkennel van Fulco's Proosdij

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Boxers Land of Freedom’s Double Trouble en Land of Freedom’s Daybreak geslaagd voor Duits AD (Ausdauer) examen gruppe Monheim Baumberg (Duitse Boxerclub)

Nieuws > Nieuwslijst
AD (Ausdauer) diploma voor Land of Freedom's Double Trouble
AD (Ausdauer) diploma voor Land of Freedom's Daybreak

Broers Land of Freedom's Double Trouble en Land of Freedom's Daybreak nu ook geslaagd voor Duitse Ausdauer (AD) bij Duitse Boxerclub

2 Weken na het behalen van het diploma Uithoudingsvermogen (UV) bij de kringgroep Wognum van de Nederlandse Boxerclub (NBC) in Noord-Holland ondernamen Henry en Marga Beuks nu een 200 km lange autorit naar de Gruppe Monheim-Baumberg om daar met Land of Freedoms Double Trouble (kortweg Trouble genoemd) en zijn broer Land of Freedom's Daybreak het Duitse Ausdauer (AD) examen af te leggen binnen de Duitse Boxerclub. De Duitse Boxerclub erkent ondanks dat het FCI programma UV en AD exact hetzelfde is, de NL variant niet voor de fokkerij in combinatie met het ZTP. Daarvoor moet een AD binnen de Duitse Boxerclub afgelegd worden onder toezien oog van een rasspecialist, een boxerkeurmeester.

De gruppe Monheim-Baumberg lag 20km zuidelijk onder de rook van Düsseldorf. Keurmeester (Leistungsrichter) was Udo Herrmann, voor Henry een oude bekende. Het identificeren van Trouble en Daybreak mislukte, de chipreader reageerde bij beide honden niet en er kwam een 2e chipreader aan te pas. Ook dat bood geen soelaas. Kennelijk kunnen de in Duitsland gebruikte chipreaders de chips van de Raad van Beheer niet uitlezen. De papieren waren echter in orde en er mocht ondanks de chipproblemen toch gestart worden. Er werden 2 rondes van 7,5 km gefietst en een laatste van 5 km. De eerste 2 rondes gingen over landweggetjes en zelfs enkele kilometers over een modderig bospad. Er moest af en toe fors geklommen worden, iets wat vooral een aanslag was op de conditie van de baasjes en niet die van de honden.

Na enige kilometers deden zich al snel problemen voor. Trouble en Daybreak zijn al maanden intensief getraind en met name Trouble is een hardloper. Hij loopt probleemloos het volledige examen met de maximum toegestane snelheid van 15 km per uur. Alleen Daybreak (voorgebracht door Marga Beuks) kon enigzins in de buurt blijven. Echter de Duitse deelnemers waren binnen 2 km in geen velden of wegen meer te bekennen. Zij konden het tempo van beide NL boxers van geen kanten bijbenen. De keurmeester kon hierdoor geen overzicht meer houden en het werd ook voor de meefietsende gids die de route wees zo een erg lastig verhaal met een zo ver uiteen gevallen deelnemersgroep.

Henry kreeg met Trouble dan ook telkens weer het verzoek hele stukken langzaam te gaan fietsen of zelfs even tussentijds te wachten. Erg vervelend voor Trouble omdat hij hierdoor moeilijk zijn natuurlijke hoge tempo kon lopen. Maar goed, uiteraard betekende dit dat zowel Trouble als Daybreak het examen probleemloos als 1 resp. 2 tot de finish voltooiden. Het afsluitend appèl (gehoorzaamheid) was ook geen probleem zodat na afloop de felicitaties van de keurmeester in ontvangst konden worden genomen.  


Trouble en Daybreak waren niet alleen goed getraind maar ook extra superfit door Happy Dog Adult Sport High Energy
voeding en Happy Dog Power Plus voedingsupplement voor snel herstel en optimale spieropbouw!

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu